Kerstpakketten

Kerst 2009

Met kerst 2009 zijn er kerstpakketten aan de zigeuners uitgedeeld. Dit is betaald door de stichting.
Alle producten zijn plaatselijk gekocht, dus ook een stimulans voor de economie in Roemenië.

Kerst 2013
Kerstpakketten voor grootste zigeunerkamp Roemenië. In de decembermaand is via de stichting een gift gedaan aan de zigeuners die wonen in het grootste zigeunerkamp/dorp van Roemenië.

Kerstpakketten voor grootste zigeunerkamp Roemenië
In de decembermaand is via de stichting een gift gedaan aan de zigeuners die wonen in het grootste zigeunerkamp/dorp van Roemenië. Het dorp heet Apalina en er wonen 1500 mensen die over het algemeen arm en zeer arm zijn.
De gift bestond uit 50 kerstpakketten waarin goederen zaten om in de eerste levensbehoefte te voorzien. Deze zijn terecht gekomen bij de 50 armste gezinnen.

We hebben vernomen dat de pakketten dankbaar in ontvangst werden genomen.

Hieronder twee foto’s
– Op de eerste foto is een man te zien die Romeo heet die in de winter helemaal geen werk heeft. Omdat zijn vrouw hem verliet bleef hij achter met zijn twee kleine kinderen. Deze probeert hij nu op te voeden met hulp van hun grootouders.
– Op de tweede foto zijn een jongen en zijn moeder te zien die Levente en Agi heten. Zij zijn een van de armsten van Apalina. Recent waren ze nog dakloos maar – zo vertelt ons evangelist Attila – ”ik heb een kamer voor ze gebouwd van modder”. En daar is deze foto dan ook genomen.