Transport 2009

2011 Laden vrachtauto

Het laden van de trailer gebeurt vanuit een loods. Vele handen maken licht werk.
Goederen lossen in Biborteni

2009 oktober goederen lossen in Biborteni
Eerst voor het ziekenhuis in Baraolt spullen lossen en een gesprek met de manager daar.
Onze chauffeur Rene heeft voor de zigeuners broden gekocht die samen met het echtpaar Cseki uitgedeeld zijn. De kerkdienst van zondag werd ook bezocht.

2012 Reisverslag transport
Op koninginnedag zijn wij Rene Modderkolk en Jan Zwier van de stichting C.H.R in alle vroegte uit Rijssen vertrokken richting Regensburg in Duitsland.
Waar wij twee nachten hebben geslapen, dinsdag was de dag van de arbeid, daardoor mocht er niet met de vrachtauto gereden worden.
Woensdag zijn we weer in alle vroegte vertrokken richting Hongarije waar wij in Zolnok, een grote stad 150 km na Boedapest, een hotel hebben opgezocht. Donderdag zijn we om 5 uur in de ochtend vertrokken richting de Roemeense grens, waar de douanepapieren werden goedgekeurd, daarna zijn we richting Berveni gereden. Daar aangekomen om 20 over 12, hebben we eerst gegeten en vervolgens de vrachtwagen voor de helft gelost met behulp van de lokale bevolking.
Het was hier goed vertoeven, maar onze reis was hier nog niet ten einde. Na hier te hebben overnacht, zijn wij vrijdagmorgen om 6 uur vertrokken terwijl we door de predikant Falfi en zijn vrouw Aranka werden uitgezwaaid.
Eerst moesten we nog in een klein dorpje, dichtbij de grote stad Regin 75 km boven Tirgu-Mures, huisraad laden voor een Nederlandse mevrouw die weer naar Nederland terug ging. Hier kwamen wij om ongeveer kwart voor 12 aan, drie kwartier later vervolgden we onze reis weer richting Biboteni, het einddoel van onze reis. Daar zijn we om circa half 6 in de middag aangekomen. Ook hier werden we weer zeer hartelijk ontvangen door Barna en Leona en de kinderen. Daarna hebben de helpers daar de vrachtwagen gelost maar niet nadat we gegeten te hebben, en gebeden en gedankt te hebben dat wij hier veilig en gezond zijn aangekomen waren. Na nog enige zaken te hebben doorgesproken zijn we moe en welgedaan naar bed gegaan, want er staat voor de zaterdagmorgen weer een druk programma te wachten.
Zaterdagmorgen moesten wij om 10 uur in de gevangenis van een voorstad van Brasov zijn, waar we afspraak hadden.
Dit was een hele belevenis en hebben hier veel indrukken opgedaan. Ook interessant om te zien hoe ook hier Gods woord word gebracht. Hierna zijn wij weer naar Biborteni gereden, na onderweg in een restaurant gegeten te hebben kwamen we weer veilig bij de woning van onze evangelist aan.’s Middag en ’s avonds hebben we nog twee bijeenkomsten meegemaakt wat ook zeer bijzonder was, ook hier was Geestelijke groei.

Zondagmorgen zijn we naar de kerk geweest waar ook een evangelist uit Boedapest aanwezig was en voorging. 10 uur begon de dienst en om 12 uur was deze weer afgelopen.
’s Middags was er weer een andere bijeenkomst die we bijgewoond hebben. Daarna hebben wij in Biborteni nog enkele zaken besproken, en zijn daarna weer in bed gekropen,
Maandagmorgen moesten wij er weer vroeg uit, want we moesten in ander dorpje bij Regin brandhout laden voor Nederland zodat we weer met een volle vrachtwagen de terugreis konden aanvatten. Bij het laden van de vrachtwagen is Rene blijven toezien of alles wel goed ging. Ik zelf ben met een predikant” Ottila Toth” meegeweest om zijn gemeente en kerk te zien. Het was een zigeunergemeente in een voorstad van Regin. Hier heb ik dingen gezien die me nog op het netvlies gebrand staan. Wat een armoede! Hier ligt mijns inziens veel werk te wachten. Na dit alles te hebben aanschouwd zijn we weer naar Rene gereden,
Na afscheid te hebben genomen, zijn we richting Oradea gereden nabij de Hongaarse grens en vervolgens zonder problemen de landen Hongarije, Oostenrijk en Duitsland doorgereden. We zijn op donderdag weer thuis gekomen.
Al met al was het een geslaagde reis die door de HEERE bestuurd werd. De HEERE alleen de eer!

2013 Verslag chauffeur Heikamp
Reisverslag en foto’s

Donderdagavond 18 april om 7 uur trailer aangekoppeld, klaar om te vertrekken. We werden uitgezwaaid door familie en diverse leden van de Stichting Christenen Helpen Roemenië. Daar gingen we, vol goede moed op weg naar Roemenië, niet wetende wat ons allemaal te wachten stond. Veel verhalen gehoord van de ervaringen van de vorige reizen en wat er allemaal wel niet gebeuren kon. Maar dat is allemaal reuze meegevallen.
We hebben aan stuk doorgereden tot vrijdagmiddag kwart over 5 waarna we een hotel hebben opgezocht, we waren een half uurtje voorbij Boedapest. Daar hebben we lekker gegeten, gedoucht en natuurlijk lekker geslapen

Zaterdagmorgen om half 7 vertrokken naar de Roemeense grens. Om 10 uur arriveerden we bij de grens, waar we een half uur moesten wachten voor de douane. Daarna verliep alles voorspoedig en om een uur of 11 stonden we dan in Roemenië, om op weg te gaan naar ons eerste adres, Berveni. Om 3 uur kwamen we daar aan. Hier werden we verwelkomt door het dominee-echtpaar en de kinderen. Na wat gedronken te hebben, waren er voldoende mensen aanwezig om te beginnen met het lossen van de goederen. Na zo’n 2 uurtjes sjouwen was de klus geklaard. Toen we klaar waren stond de tafel gedekt en konden we aanschuiven. Wat smaakte dat heerlijk.
’s Avonds even lekker gedoucht en opgefrist. Om een uur of 9 kwam er nog iemand van de kerkenraad langs, die graag met ons wilde kennismaken.

Zondagmorgen waren we al vroeg wakker. We hebben even een rondje door het dorp gelopen, om de boel te verkennen. Na te hebben ontbeten, begon om 11 uur de kerkdienst. De dominee had opgeschreven wat de schriftlezing was en wat de liederen waren, zodat we in onze eigen taal konden meelezen en meezingen. Na de kerkdienst hebben we samen met verschillende gemeenteleden gegeten. Om 3 uur werden we uitgenodigd voor een ritje met paard en wagen. We hebben diverse bezienswaardigheden in het dorp bekeken en mochten natuurlijk zelf ook even mennen.
’s Avonds met z\’n allen weer gegeten en kregen we een pot honing, fles wijn en kaart als dank.

Maandagochtend om 6 uur vertrokken richting Reghin, ons tweede adres. Het weer was mooi en de omgeving werd steeds heuvelachtiger. Om ongeveer half 1 kwamen we aan in Reghin. Hier werden we opgewacht door diverse mensen van de kerkgemeenschap. We zijn meteen begonnen met het lossen van de goederen. Ook hier hebben we weer veel hulp gekregen. We waren er al in een half uurtje klaar. Toen hebben we met het dominees echtpaar gegeten en gesproken. Deze mensen wilden ons graag meer van hun werkterrein laten zien, maar daar hadden we helaas geen tijd voor. We moesten namelijk door naar ons laatste adres, waar we ’s avonds werden verwacht.

Om 2 uur zetten we de reis voort richting Biborteni. Dit laatste stuk viel ons tegen. De laatste 40 km schoten niet op omdat de wegen slecht waren. Koeien en schapen op de weg, moesten door alle kleine dorpjes heenrijden. Maar de omgeving maakte veel goed, zo mooi.

Om 7 uur ’s avonds arriveerden we eindelijk in Biborteni. De mensen stonden al met smart op ons te wachten. Ze hadden al diverse malen gebeld waar we bleven. Ook daar stonden weer veel mensen klaar om te helpen. Na een uurtje was de hele trailer leeg. Daarna hebben we met het dominees echtpaar gegeten, lekker gedoucht en daarna nog wat van de omgeving bekeken. Toen lekker op bed.

Dinsdagmorgen 7 uur stond het ontbijt weer klaar. Na dit te hebben genuttigd hebben we de kerk die in aanbouw is bezichtigd. Om 9 uur vertrokken richting Hongarije. Hier konden we een lading riet weer laden voor Genemuiden. Dit ging allemaal zeer voorspoedig. De dagen daarna gereden richting Nederland. Vrijdagmorgen om 8 uur trailer afgeleverd in Genemuiden, vrachtwagen weer teruggebracht naar Wognum en om 12 uur waren we weer heelhuids thuis. Een geweldige reis!!!

Transport goederen 2016
Op woensdag 24 mei kwamen vele vrijwilligers naar de loods. De truck met oplegger, bestuurd door een vakkundig chauffeur werd keurig voor de deuropening geplaatst waarna de grote klus kon beginnen. Alle goederen die in het afgelopen jaar bij een gesprokkeld waren in de oplegger stapelen. In een tijdsbestek van drie uur was de loods leeg en de oplegger gevuld met goederen zoals: kleding, matrassen, bedden, stoelen, tafels, schoolmeubilair en nog vele andere artikelen. Zo mochten er ook dit jaar Bijbels mee. Door alles keurig netjes op te stapelen kon alles mee. Nadat de papieren ingevuld en gecontroleerd waren konden de chauffeurs met de vracht op reis. Op donderdagavond is het hulptransport vertrokken naar Roemenië. Na een nacht en een dag reizen is de tussenstop in Zsolnok (Hongarije). Vanaf hier was het nog een kleine dag reizen naar Biborteni. De grens van Roemenië werd zonder veel oponthoud gepasseerd. Op zaterdagmiddag mochten het goederentransport zonder problemen arriveren op de bestemming. Ook hier waren veel vrijwilligers die de oplegger konden legen. Nadat de chauffeurs de zondag in Biborteni als rustdag mochten beleven zijn ze maandagmorgen vertrokken richting huis. In Hongarije werd nog een vracht riet geladen die bij firma J. van Rees in Genemuiden werd afgeleverd. Op woensdag mochten de chauffeurs weer het thuisfront ontmoeten. We zijn de Heere dankbaar voor de bewarende en sparende hand en bidden dat de goederen op de juiste bestemming mogen komen. Dit geld even eens voor het Woord van de Heere, dat ook dit mag komen in mensen harten, tot eer van Hem! En hartelijk dank gaat uit naar de chauffeurs die de tijd beschikbaar hebben gesteld om het transport te kunnen realiseren. In de foto reportage boven aan de website zie u beelden van het laden en lossen van de trailer.